Wijkwerf

Wijkwerf Partners

PARTNERS

Verschillende partnerorganisaties helpen dit initiatief te versterken in Gent. Enerzijds zijn er de vaste partners die een langdurige steun verlenen aan dit initiatief. Anderzijds zijn er de Wijkgebonden partners die meehelpen om een dynamiek in de Wijk te realiseren.

 

Ben je zelf lid van een wijkorganisatie en wil je mee je schouders zetten achter een wijkwerf in jouw buurt? Stuur dan zeker een mailtje naar wijkwerf@energent.be

Buren van de Abdij

Buren van de Abdij

De ‘buren van de abdij’ is een unieke en vooruitstrevende buurtorganisatie die van de eerste Wijkwerf, te Macharius Heirnis, een echt succes heeft gemaakt. 

Meer info:
www.burenvandeabdij.be/

GMF

GMF

Het Gentse Milieufront is het ecologische geweten van Gent en helpt EnerGent al van bij de start voor de verspreiding van het initiatief. Haar Milieu Advies Winkel zorgt ook voor de eerste stap van de begeleiding, met name het renovatieadvies. 

Meer info:
www.gentsmilieufront.be/

Stad Gent

Stad Gent

Stad Gent gelooft sterk in het verhaal van Wijkwerf en de wijkdynamiek die hiermee gepaard kan gaan. Daarom sponsort stad Gent het renovatieadvies (via de Milieu Advies Winkel) en geeft ze Wijkwerf een jaarlijkse subsidie om de werking ervan te verzekeren.

Meer info:
www.stad.gent

Energent

Turkse Unie

Turkse Unie

De Turkse Unie, gelegen te Sluizeken, heeft een groot netwerk van honderden Turkse en niet-Turkse organisaties. Ze hielp mee de tweede wijkwerf, te Sluizeken-Tolhuis-Ham, mogelijk te maken. 

Meer info:
www.turkseunie.be

Wondelgem Swingt

Wondelgem Swingt

'Wondelgem Swingt' is een open bewonersgroep die zich inzet voor een bruisend Wondelgem voor iedereen. Wijkwerf kon er terecht voor de werf in Wondelgem. Dankzij Wondelgem Swingt kan het project verder open bloeien en is er zelfs een Wijkwerf mascotte. 

Meer info:
www.wondelgemswingt.be