Partners

Verschillende partnerorganisaties helpen Wijkwerf te versterken. Enerzijds zijn er vaste partners als aannemers en overheden die een langdurige steun verlenen aan dit initiatief. Anderzijds zijn er de wijkgebonden partners die meehelpen om een dynamiek in de wijk te realiseren.

Overheden

Stad Gent

Stad Gent

Stad Gent gelooft sterk in de wijkdynamiek van Wijkwerf. Voor het grondgebied Gent wordt samen met de Stad geanalyseerd welke wijk in aanmerking komt. Wijkwerf voert de communicatie-campagne uit en levert de partner-aannemers, met subsidie van het Europese project Life Be REEL!

De Energiecentrale

De Energiecentrale

De Energiecentrale is het Gents adviespunt voor energiezuinig wonen en renoveren. Terwijl Wijkwerf de wijkgerichte communicatie op zich neemt, wordt de operationele opvolging door De Energiecentrale uitgevoerd.

Life BE REEL!

Life BE REEL!

Het project LIFE BE REEL! (Belgium Renovates for Energy Efficient Living) kadert in het Europese programma LIFE en wil de energetische renovatiegraad in België verhogen. Stad Gent verleent ons deze subsidie om Wijkwerf in acht Gentse wijken op te zetten.

Provincie Oost-Vlaanderen

Provincie Oost-Vlaanderen

Wijkwerf ontstond in Gent, maar is sinds begin 2018 ook buiten haar geboortestad actief, o.a. in Destelbergen en Merelbeke. De Provincie Oost-Vlaanderen verleent hierbij subsidie om het gratis renovatie-advies aan te kunnen bieden.

Fluvius

Fluvius

Fluvius ondersteunt collectieve renovatieprojecten door middel van de Burenpremie. Wijkwerf treedt binnen de provincie Oost-Vlaanderen op als renovatiebegeleider en ontvangt per afgeronde werf € 400.

Energent

Energent

Energent is de Gentse burgercoöperatie voor hernieuwbare energie, die burgers verenigt in hun streven naar een duurzame en klimaatneutrale samenleving. In 2015 voerde Energent voor het eerst Wijkwerf in wijk Macharius-Heirnis.

Gemeente Destelbergen

Gemeente Destelbergen

In samenwerking met de gemeente wordt in Destelbergen gekeken welke wijken voor Wijkwerf in aanmerking komen.

Gemeente Merelbeke

Gemeente Merelbeke

Gemeente Merelbeke ging in 2019 voor het eerst een partnerschap aan met Wijkwerf en dit wordt in de toekomst verder gezet.

Veneco

Veneco

Veneco is een intergemeentelijk samenwerkingsverband van 21 gemeenten rond Gent. In 2020 wordt een samenwerking met Wijkwerf opgezet, specifiek gericht op het isoleren van spouwmuren.

Aannemers

Wijkwerf heeft een divers arsenaal aan gekwalificeerde partner-aannemers.