Wijkwerf

Help mee in Wijkwerf

In Gent is er heel wat werk aan de winkel. Een belangrijk deel van het Gentse patrimonium is slecht of helemaal niet geïsoleerd. Het is dan ook één van de belangrijkste stappen om Gent klaar te maken voor een CO2 neutrale toekomst.

INVESTEER ZELF

Bezit je zelf een woning waar er wel nog wat werk aan is. Dan is de eerste stap misschien wel deze woning aan te pakken. Het vrijblijvend advies kost alleszins geen geld. Behalve een ecologische investering en een mooie besparing op uw energiefactuur, leidt een isolatieproject ook tot een stijging van de waarde van het huis.

Wijkwerf probeert op allerhande manieren mensen te overtuigen om meer te isoleren in het Gentse. We zijn dus steeds op zoek naar innovatieve Wijkwerf-methodes die de boodschap nog meer kunnen laten doordringen. Momenteel zijn we bezig in Wondelgem, dus voor de Wondelgemnaars des te meer een reden om de handen uit de mouwen te steken.

WORD VRIJWILLIGER VAN WIJKWERF

HAAL DE WIJKWERF NAAR JOUW WIJK

Wijkwerf gaat zelf van Wijk naar Wijk om er de hele wijk letterlijk op stelten te zetten. Eerst was dat de wijk Macharius (2016), dan de wijk Sluizeken (eerste helft 2017) en momenteel is dat de wijk Wondelgem (tweede helft 2017). In elke wijk is Wijkwerf hier afhankelijk van de gemotiveerde vrijwilligers die de wijk goed kennen en mee kunnen helpen om van dit project een succes te maken.

Heb je zelf dus ook zin om een Wijkwerf op te zetten, contacteer dan wijkwerf@energent.be.